Talian Bantuan KWAP
Kami sedia membantu anda

Hai! Selamat datang ke Talian Bantuan KWAP.

Sila pilih menu di bawah untuk memudahkan

carian anda.


Choose an option...

Simposium Pelaburan 2016

Tahun 2016 menandakan tahun yang berlakunya peningkatan ekuiti jenama Prima Ekuiti dan pencapaian kedudukan KWAP sebagai dana pencen global yang sebenar. Tahun ini melabuhkan tirai dengan kejayaan sulung Prima Ekuiti – Simposium Pelaburan KWAP 2016 yang diadakan di Hotel May Fair pada 21 Disember.

Program ini diadakan  dengan matlamat atau menyediakan platform wacana untuk para pelabur berhubung dengan rakan sejawat dan pakar industri dengan melibatkan diri dalam hal ehwal topikal sempadan. Lebih daripada 90 peserta merentasi pelbagai rantau menyertai simposium ini. Program ini juga diberikan penghormatan dengan kehadiran Ketua Setiausaha Perbendaharaan Malaysia, Tan Sri Dr. Mohd Irwan Serigar, untuk memulakan acara dan menyampaikan ucapan alu-aluan.

Tema “Navigating New Normal” (Mengemudi Norma Baharu) dipilih dengan tepat memandangkan perubahan landskap ekonomi dan politik. Andrew Miligan, Ketua Strategi Global  Standard Life Investments menggunakan beberapa idea dan perspektif yang merangsangkan fikiran, terutamanya persekitaran mencabar iaitu pulangan yang rendah, kadar faedah yang rendah dan risiko geopolitik yang meningkat. Ini diikuti oleh sesi soal jawab yang menarik dikendalikan oleh David Marsh, Pengarah Urusan OMFIF.

Sesi simposium yang kemudian juga mengetengahkan perbahasan Pelaburan Aktif berbanding dengan Pelaburan Pasif yang semakin meningkat. Perbincangan panel memberikan pandangan menarik tentang pelbagai peluang dan cabaran yang bakal dihadapi oleh pengurus pelaburan, terima kasih kepada ahli panel yang hebat termasuk individu-individu seperti Ana Harris daripada State Street Global Advisers, Themos Fiotakis daripada UBS, Gerald Ambrose daripada Aberdeen Islamic Asset Management dan Nik Amlizan daripada Kumpulan Wang Persaraan (KWAP).

Jamuan tengah hari kemudian dihidangkan sambil bersama-sama dengan mendengar pandangan politik Eropah yang dibentangkan oleh David Mackie dari JPMorgan. Topik ini mendapat perhatian yang sewajarnya memandangkan sifat perkembangan cabaran pada tahun akan datang. Keseluruhannya, simposium pertama yang dianjurkan oleh Prima Ekuiti dan KWAP di London bukan sahaja berjaya menghimpunkan minda yang hebat tetapi juga terbukti kaya dari segi kandungan dan pengetahuan.  Sewaktu Dato’ Wan Kamaruzaman, Ketua Pegawai Eksekutif KWAP, menyampaikan ucapan penutup, kami berharap simposium ini akan menyediakan platform pintar untuk wacana masa depan melangkah ke hadapan.

IKUTI PERKEMBANGAN STATUS PENCEN ANDA DENGAN PERSPEKTIF DARIPADA KWAP

Maklum Balas

Pertanyaan

Maklum Balas

Had Muat Naik Fail
  • Saiz lampiran tidak melebihi 2 MB
  • Anda boleh muat naik fail dengan format berikut
    .gif, .jpg, .doc, .txt, .pdf
Laman sesawang ini menggunakan versi terkini terkini Firefox, Chrome dan Safari atau Internet Explorer 10.

langgan sekarang untuk mendapatkan tinjauan terkini kami!

Laman sesawang ini menggunakan versi terkini terkini Firefox, Chrome dan Safari atau Internet Explorer 10.

Kenyataan Tawaran Tender

Kenyataan Tender Julai 2023

Kenyataan Tawaran Tender

Cadangan Rangka Kerja Perancangan Pengurusan Pengendalian Produksi Pencetakan dan Kerja-Kerja Kreatif untuk keseluruhan acara Karnival MyPesara 2023

Hubungi Kami
Ikut Kami