Talian Bantuan KWAP
Kami sedia membantu anda

Memilih pilihan...

Komuniti 2015

BENGKEL PELABURAN LONDON SCHOOL OF ECONOMICS - PEUK

Prima Ekuiti (UK) Limited menganjurkan dan mengendalikan bengkel pelaburan di London School of Economics & Political Science (LSE), dianjurkan oleh persatuan LSE Malaysia. Mr. Taufiq Iskandar, Pegawai Utama memulakan bengkel dengan pengenalan tentang pelaburan untuk memberikan pemahaman ringkas berkenaan dengan pendekatan pelaburan dan set kemahiran yang berbeza yang paling dituntut oleh industri. Para peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk memberi mereka “pengalaman pertama” kerja sebagai penganalisis pelaburan. Kumpulan-kumpulan ini dikehendaki untuk berbincang dan memutuskan syor pelaburan terhadap syarikat FTSE 100 sebenar. Lebih daripada 30 orang pelajar menghadiri bengkel ini.

MALAM MALAYSIA 2015 OLEH MALAYSIA KITCHEN

Prima Ekuiti (UK) Limited dan anggota Lembaga menghadiri majlis Malam Malaysia yang diadakan di Trafalgar Square. Majlis ini yang dirasmikan oleh  Dato’ Sri Mustapa Mohamed, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, mempamerkan makanan, muzik, dan budaya  Malaysia kepada orang ramai di London.

LATIHAN MEMBINA PASUKAN PEUK

Di Prima Ekuiti (UK)Limited, pasukan ini percaya bahawa persekitaran bekerja yang bersemangat dan seimbang menggalakkan produktiviti dan keberkesanan dalam kerja kami. Kadangkala, pasukan ini meluangkan masa berkualiti di luar pejabat untuk memupuk persekitaran kerja kolej.

MAJLIS MAKAN TENGAH HARI SEMPENA HARI RAYA PEUK

Bersempena dengan sambutan Eid al-Fitr, Prima Ekuiti (UK) Limited menganjurkan majlis makan tengah hari  sempena Hari Raya di Satay House. Majlis makan tengah hari ini disempurnakan oleh Dato Ahmad Rasidi, Pesuruhjaya Tinggi Malaysia ke U.K., dan dihadiri oleh  rakan-rakan Syarikat Berkaitan Kerajaan  (GLCs) yang berpangkalan di U.K.

LATIHAN INDUSTRI MUSIM PANAS PEUK 2015

Syarikat ini mencapai pencapaian utama baharu pada tahun 2015  memandangkan Prima Ekuiti (UK) Limited melancarkan  program  Latihan Industri Musim Panas buat julung kalinya. Sepanjang musim panas pada tahun 2015, tiga orang pelatih menghabiskan masa 12 minggu di pejabat untuk memperoleh pengalaman secara langsung tentang penyelidikan dan penilaian pelaburan serta penghargaan pengurusan pelaburan. Dengan kejayaan latihan industri pada tahun ini, program ini berkemungkinan akan diterima pakai sebagai program tahunan bagi tahun-tahun akan datang.

KWAP DI PESTA KERJAYA GRADUAN UKEC 2015

Pada pesta kerjaya tahunan yang dianjurkan oleh  UKEC, Prima Ekuiti (UK) Limited membantu dan mewakili KWAP di gerainya untuk mempromosi  KWAP sebagai majikan pilihan. Laluan ini memberi KWAP peluang untuk menilai dan mengambil graduan U.K. serta mengendalikan sesi temu duga untuk latihan industri di  Prima Ekuiti (UK)Limited. Pihak pengurusan kanan KWAP, termasuk Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Maklumat, hadir untuk bertemu dengan  para pelajar.

FORUM KERJAYA BRITISH MALAYSIAN SOCIETY

Prima Ekuiti (UK) Limited terlibat dalam Forum Kerjaya British Malaysian Society, yang dengannya Pegawai Utama berucap di  forum kerjaya yang diadakan di Suruhanjaya Tinggi Malaysia. Encik Taufiq Iskandar menyentuh tentang pelaburan dan juga berkongsi pengalaman lampau dan kerjaya di KWAP.

IKUTI PERKEMBANGAN STATUS PENCEN ANDA DENGAN PERSPEKTIF DARIPADA KWAP

Maklum Balas

Pertanyaan

Maklum Balas

Had Muat Naik Fail
  • Saiz lampiran tidak melebihi 2 MB
  • Anda boleh muat naik fail dengan format berikut
    .gif, .jpg, .doc, .txt, .pdf
Laman sesawang ini menggunakan versi terkini terkini Firefox, Chrome dan Safari atau Internet Explorer 10.

langgan sekarang untuk mendapatkan tinjauan terkini kami!

Laman sesawang ini menggunakan versi terkini terkini Firefox, Chrome dan Safari atau Internet Explorer 10.

Kenyataan Tawaran Tender

Cadangan untuk Membekal, Menghantar, Memasang, Men...

Cadangan untuk Membekal, Menghantar, Memasang, Menguji, Mentauliah dan Menyelenggara Centralised Application Monitoring Tools (CAMT) untuk KWAP

Kenyataan Tawaran Tender

Cadangan Rangka Kerja Perancangan, Pengurusan, Pen...

Cadangan Rangka Kerja Perancangan, Pengurusan, Pengendalian Teknikal, Produksi dan Kerja-Kerja Kreatif untuk keseluruhan acara KWAP Inspire Conference 2024

Hubungi Kami
Ikut Kami
Hubungi Kami
Ikut Kami